Táplálékuk
Mit egyenek nyulaink:
Zöldségfélék:
Sárgarépa és lombja (a gyökeret korlátozzuk a cukortartalma miatt), Zeller, Petrezselyem gyökér és lombja,
Reteklevél, Paprika szeletek (nem csípős),
Articsóka, Sütőtök, Cukkini, Cékla és zöldje, Paszternák,Zöldborsóhüvely,
Paradicsom (nagyon keveset adjunk)
Gyümölcsök:
Málna és levele, Kékáfonya és levelei, Piros áfonya és levele, Eper és levle, Földiszeder és levele, Alma (mag nélkül),
Sárgadinnye, Körte (mag nélkül), Őszibarack, Banán, Szőlő
Virágok:
Alma virág, Bazsalikom, Kerti körömvirág, Kamilla, Gyermekláncfű, Kapor, Liliomfélék, Százszorszép, Édeskömény,
Kardvirág, Rozmaring, Zsálya, Nagy utifű, Napraforgó
Fűszer- és gyógynövények:
Petrezselyem, Kapor, Gyermekláncfű, Pitypang, Rozmaring, Lóhere, Borvirág
Fák gallyai:
Alma, Körte, Mogyoró (bokor/fa), Galagonya
Tilos adni:
Csonthéjas gyümölcsöt termő fák, Szilva, Cseresznye, Sárga-őszibarack, Nyers bab, Hagymaféléket, Rebarbarát,
Csokoládét, Citrusfélék héját, Gyümölcsök magjait
Forrás:
https://www.haziallat.hu/kisemlos/taplalkozas/zoldseg-gyumolcs-fuszernoveny-mit-ehet-a-nyul/5029/