Táplálékuk

 

Mit egyenek nyulaink:

Zöldségfélék:

Sárgarépa és lombja (a gyökeret korlátozzuk a cukortartalma miatt), Zeller, Petrezselyem gyökér és lombja,

Reteklevél, Paprika szeletek (nem csípős),

Articsóka, Sütőtök, Cukkini, Cékla és zöldje, Paszternák,Zöldborsóhüvely,

Paradicsom (nagyon keveset adjunk)

Gyümölcsök:

 Málna és levele, Kékáfonya és levelei, Piros áfonya és levele, Eper és levle, Földiszeder és levele, Alma (mag nélkül),

 Sárgadinnye, Körte (mag nélkül), Őszibarack, Banán, Szőlő

Virágok:

 Alma virág, Bazsalikom, Kerti körömvirág, Kamilla, Gyermekláncfű, Kapor, Liliomfélék, Százszorszép, Édeskömény,

 Kardvirág, Rozmaring, Zsálya, Nagy utifű, Napraforgó

Fűszer- és gyógynövények:

  Petrezselyem, Kapor, Gyermekláncfű, Pitypang, Rozmaring, Lóhere, Borvirág

 

Fák gallyai: 

 Alma, Körte, Mogyoró (bokor/fa), Galagonya 

Tilos adni:

                                      Csonthéjas gyümölcsöt termő fák, Szilva, Cseresznye, Sárga-őszibarack, Nyers bab, Hagymaféléket, Rebarbarát,

                                      Csokoládét, Citrusfélék héját, Gyümölcsök magjait

 

Forrás:

https://www.haziallat.hu/kisemlos/taplalkozas/zoldseg-gyumolcs-fuszernoveny-mit-ehet-a-nyul/5029/

                                      

https://magyarmezogazdasag.hu/hu/irasok/allattenyesztes