Receptek

Hozzávalók 4 főre
1 nyúl                                                                                           
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl vörösbor
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 db hagyma
  • pirospaprika
  • bors
Elkészítés
  1. A nyulat jól megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. 2 hagymát apró kockára vágunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikával megszórjuk.
  3. Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a nyulat, majd fehéredésig pirítjuk, sózzuk, és felöntjük pici vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, és néha, ha kell, pótoljuk a vizet.
  4. Amikor már majdnem puha a hús, belevágjuk a paprikát, paradicsomot és a megmaradt hagymát  /karikára vágva/, ráöntjük a vörösbort, őrölt borsot, és addig főzzük, míg a paprika és a hagyma meg nem puhul. Arra vigyázzunk, hogy víz ne maradjon rajta.
  5. Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk.