Receptek
Hozzávalók 4 főre
1 nyúl 

- 10 dkg zsír
- 2 dl vörösbor
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 3 db hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés
- A nyulat jól megmossuk, és feldaraboljuk.
- 2 hagymát apró kockára vágunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikával megszórjuk.
- Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a nyulat, majd fehéredésig pirítjuk, sózzuk, és felöntjük pici vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, és néha, ha kell, pótoljuk a vizet.
- Amikor már majdnem puha a hús, belevágjuk a paprikát, paradicsomot és a megmaradt hagymát /karikára vágva/, ráöntjük a vörösbort, őrölt borsot, és addig főzzük, míg a paprika és a hagyma meg nem puhul. Arra vigyázzunk, hogy víz ne maradjon rajta.
- Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk.